Редактор: e-mail: Кадър: YouTube/Мащабният проект за подмяна и за доизграждане на ВиК

...
Редактор: e-mail: Кадър: YouTube/Мащабният проект за подмяна и за доизграждане на ВиК
Коментари Харесай

Шефът на ВиК-Варна Валентин Вълканов: Цената на водата няма да се вдигне заради новата инфраструктура

Редактор: 

e-mail: 

Кадър: YouTube/

Мащабният план за замяна и за доизграждане на ВиК инфраструктура във Варна няма да докара до увеличение на цената на водата. Това съобщи шефът на локалното водно сдружение Валентин Вълканов по време на извършеното през днешния ден онлайн съвещание на Общинския съвет в морския град.

Както „ Петел “ към този момент заяви, през днешния ден общинските съветници дебатираха по изтеглянето на заеми за общо над 22 млн. евро с цел да съфинансира ВиК-Варна европейски план, чиято стойност е общо над 138 млн. лв..

Вълканов акцентира, че и без решение на варненския общински съвет сдружението може да тегли заема, в случай че има разрешение от страната, която има 51% от собствеността му. Шефът на ВиК показа, че е отчаян от общинските съветници, които като че ли не желаят да има подобен план. Вълканов посочи също, че дългът в последна сметка не се поема от община Варна, а от водното сдружение.

Решението, което трябваше да вземе през днешния ден съвета, е да упълномощи своя представител във ВиК – Варна по какъв начин да гласоподава на идно общо заседание. С 28 гласа „ за “, 0 „ срещу “ и 19 „ въздържал се “, локалният парламент реши да поддържа тегленото на заемите.

Общински съвет - Варна не откри метод на обезпечи гласност на днешната си онлайн сесия. Вместо това, след приключването ѝ беше публикуван до медиите повсеместен запис на съвещанието. Можете да го видите тук: 

 



Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР